مالیات کارتخوان پزشکان در سال 1401؛ نحوه محاسبه آن به چه صورت است؟
مالیات کارتخوان پزشکان یکی از دغدغه های فکری امروزه پزشکان می باشد چراکه با مصوب شدن قوانین سفت و سخت مالیاتی این روزها، هر دارنده کسب و کار و یا ارائه دهنده خدمات مانند پزشکان به سوالاتی مانند نحوه محاسبه مالیات کارتخوان پزشکان، چگونگی تشکیل پرونده مالیاتی پزشکان، ارائه اظهارنامه مالیاتی پزشکان، جرایم عدم استفاده از دستگاه کارتخوان برای پزشکان و موارد بسیار دیگر فکر می کند و سوالات بسیاری ایجاد می شود.
با توجه به افزایش آمار گزارش فرار مالیاتی پزشکان، قوانین مالیات پزشکان در سال 1400-1401 دچار تغییرات قابل توجهی شد و پزشکان با توجه به نوع درآمد خود اعم از قراردادی بودن و یا مستقل بودن، ملزم به پرداخت و ارائه اظهار نامه مالیاتی خود می باشند.
در صورتی تمایل دارید در خصوص ثبت مالیات کارتخوان اطلاعات کسب کنید، با لینک زیر مراجعه کنید.
فهرست مطالب
نحوه محاسبه مالیات پزشکان
نحوه محاسبه مالیات پزشکان به میزان علم وتخصص و مدرک آنها وابسته نیست و در واقع نحوه محاسبه مالیات یک پزشک عمومی و یک پزشک متخصص یکسان است . اما روش محاسبه مالیات این صنف بسته به نوع فعالیت و نحوه کسب درآمد آنها، به 3 دسته تقسیم می شود:
- مالیات بردرآمد حقوق
- مالیات بردرآمد مشاغل
- مالیات تکلیفی پزشکان
مالیات بر درآمد مشاغل: مالیات پزشکانی که به صورت مستقل درآمد دارند
این دسته مربوط به آن دسته از پزشکانی می باشد که از طریق بازگشایی مطب و یا کلینیک اقدام به ارائه خدمات می کنند. این گروه موظفند براساس گروه شغلی مالیاتی خود، اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی پزشکان کرده و در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان مالیاتی ارائه دهند.
مالیات بر درآمد حقوق: مالیات پزشکان استخدام شده مراکز درمانی
طبق بخشنامه مالیات حقوق پزشکان، در صورتی که پزشک در استخدام مراکز درمانی و بیمارستان بوده و از طرف مرکز قرارداد حقوق دریافت می کند، در این صورت طرف مرکز قرارداد موظف است در موعد مقرر شده درصد مشخصی از حقوق پزشک را به حساب سازمان مالیاتی پرداخت کند.
مالیات تکلیفی پزشکان : مالیات پزشکان قراردادی
بعضی پزشکان برخی از خدمات خود مانند عمل های جراحی را در مراکز درمانی و یا بیمارستان ها انجام می دهند؛ به همین دلیل پزشک قراردادی با مرکز درمانی منعقد می کند و در چنین موقعیتی بیمارستان و مراکز خدمات درمانی موظفند قبل از پرداخت حق الزحمه پزشک حدودا 10 درصد از آن را به عنوان مالیات تکلیفی پزشک کسر و به حساب سازمان مالیات واریز نماید. شما می توانید برای سازماندهی وضعیت مالیاتی خود به سایت https://withholding.tax.gov.ir مراجعه کنید که برای ساماندهی وضعیت مالیات پزشكان متخصص و عمومی توسط سازمان امور مالیاتی درج می گردد.
چه پزشکانی مشمول پرداخت مالیات کارتخوان می باشند؟
با توجه به گزارش فرار مالیاتی پزشکان و همچنین بسیاری از دارندگان کسب وکار، این سازمان برآن شد که به واسطه دستگاه های پوز و تراکنش های انجام شده از سوی آن، اطلاعات شفافی در خصوص درآمد این گروه کسب کند. به همین دلیل استفاده از دستگاه کارتخوان برای پزشکان اجباری شد و در صورتی که پزشکی از این قانون سرپیچی کند مشمول جرائم مالیاتی خواهد شد.
مالیات دستگاه پوز پزشکان چگونه محاسبه می شود؟
طبق قوانین وضع شده در سال 1399، پزشکان موظف به تهیه و استفاده دستگاه کارتخوان می باشند و مالیات آنها توسط تراکنش های صورت گرفته در کارتخوان مورد استناد و بررسی قرار می گیرد و طبق این تراکنش ها اظهارنامه مالیاتی برای پزشکان صادر می شود.
در حقیقیت ملاک محاسبه مالیات پزشکان، تراکنش های انجام شده نیست؛ بلکه ملاک، اظهارنامه مالیاتی پزشکان است که به سازمان امور مالیاتی ارائه می شود و تراکنش های دستگاه کارتخوان برای اثبات ادعای آنها می باشد.
جریمه عدم استفاده از دستگاه کارتخوان
توجه داشته باشید در صورتی که پزشکان از دستگاه کارتخوان دارای پرونده مالیاتی فعال استفاده نکنند، موظف به پرداخت جریمه 2 درصدی مبلغی خاهند شد که با سازمان مالیات اعلام نکرده اند.
همچنین در صورتی که سازمان مالیات درآمدی پیدا کند که پزشکان آن را در سامانه فروشگاهی ثبت نکرده و اعلام نداشته است، این درآمد مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی 30 درصدی خواهد شد.
سوالی دارید، از ما بپرسید
در صورتی که درخصوص مالیات کارتخوان پزشکان و نحوه محاسبه آن سوالی دارید، پیغام خود را اینجا بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن پاسخ مارا داشته باشید.
در صورتی که درخصوص دیگر موارد مالیاتی سوالی دارید، لینک های زیر را دنبال کنید:
کارتخوان بدون مالیات | حذف کد مالیاتی کارتخوان | الصاق پرونده مالیاتی | قطع شدن کارتخوان سیار